AJ LAW z dumą ogłasza udział naszej partnerki, mec. Joanny Uchańskiej, w prestiżowych wydarzeniach NutraFood 2025!
W tym roku jesteśmy dumni z uczestnictwa w NutraFood Poland 2025, pierwszych i jedynych w Polsce targach suplementów diety i żywności funkcjonalnej, które odbędą się w dniach 8-10 kwietnia 2025 roku w EXPO XXI Warszawa. To wyjątkowe wydarzenie, które gromadzi liderów branży, oferując liczne panele dyskusyjne, konferencje oraz rozmowy biznesowe. NutraFood Poland to miejsce integracji i wymiany doświadczeń, gdzie prezentowane są najnowsze osiągnięcia w dziedzinie suplementów diety, farmaceutyków, żywności funkcjonalnej, naturalnych składników i technologii.
Mec. Joanna Uchańska, partnerka naszej kancelarii AJ LAW, została zaproszona już po raz trzeci do grona jury w tegorocznym Konkursie o Złoty Medal NutraFood, który odbędzie się 8 kwietnia 2025 roku. Konkurs ten jest wyjątkową okazją do wyróżnienia innowacyjnych produktów i rozwiązań w branży żywności funkcjonalnej i suplementów diety. Mec. Joanna Uchańska, jako ekspertka w dziedzinie prawa żywnościowego, wniesie swoją wiedzę i doświadczenie, aby ocenić zgłoszenia i wyłonić laureatów, którzy przyczyniają się do rozwoju zdrowej i bezpiecznej żywności. Jej zaangażowanie w promowanie najwyższych standardów jakości i bezpieczeństwa w branży żywnościowej jest nieocenione.
Wśród jurorów o Złoty Medal targów NutraFood Poland 2025 są także:
- Bartosz Demianiuk – Prezes Zarządu KRSiO
- Agata Dęga-Nowak – Wiceprezes Krajowej Rady Suplementów i Odżywek, Dyrektor ds. Jakości
- dr inż. Danuta Gajewska – Adiunkt w Katedrze Dietetyki
- dr hab. Maciej Konopka – Dr hab., prof. ASP Maciej Konopka, Brandy Design
- Iwona Kowalczyk-Andrzejewska – Doradca w Foodie, dyplomowany dietetyk i coach (SWPS/LP)
- dr Katarzyna Suchoszek – Biotechnolożka, biochemiczka
- Prof. Iwona Wawer – Przewodnicząca Rady Eksperckiej KRSiO
- Tomasz Dawidowski – Project Manager NutraFood Poland
Dodatkowo już 9 kwietnia 2025 roku mec. Joanna Uchańska będzie miała zaszczyt prowadzić konferencję poświęconą jakości i bezpieczeństwu żywności. Wygłosi także wykład otwierający: 3F: Functional Food of the Future start today – a regulatory picture as a key.
Tematyka eksperckiej konferencji KRSiO „Jakość, bezpieczeństwo – Polska, Europa, Świat” będzie skupiała się na następujących tematach:
- Badania metali w opakowaniach dla branży suplementów diety i farmacji
- Jakość i transparentność w budowaniu sukcesu marek suplementów diety
- KSM-66 Ashwagandha – Bestsellerowy składnik dla zdrowia psychicznego i fizycznego
- Food Supplements: A European Regulatory Update
- DEBATA KRSiO: Żywność prozdrowotna i racjonalna suplementacja: nauka w służbie odpowiedzialności
- Konsument 2025 – zdrowy, oszczędny i zrównoważony?
- Zrównoważone opakowania – klucz do transparentnego raportowania ESG i redukcji śladu środowiskowego
- Standaryzacja ekstraktów roślinnych: znaczenie metod analitycznych, jakość i walka z fałszerstwami – prezentacja o standaryzacjach
- Współpraca firm kluczem do rozwoju branży
W ramach tego wydarzenia mec. Joanna Uchańska poprowadzi również debatę KRSiO na temat „Żywność prozdrowotna i racjonalna suplementacja: nauka w służbie odpowiedzialności”. Debata ta zgromadzi czołowych ekspertów, naukowców i przedstawicieli branży, aby omówić najnowsze osiągnięcia i wyzwania związane z żywnością prozdrowotną oraz suplementacją diety. Nasza partnerka, dzięki swojemu doświadczeniu i wiedzy, będzie moderować dyskusję, która ma na celu wypracowanie najlepszych praktyk i rozwiązań dla branży.
Wśród ekspertów podczas konferencji i debaty wystąpią:
- Alicja Gondek-Urtnowska – Prezes Polskiego Stowarzyszenia Trychologicznego
- dr Marta Grybś-Kabocik – Ekonomistka i Badaczka rynku, Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
- Maciej Jaskólski – KSM-66 Ashwagandha
- Iwona Kamińska – Product Manager w firmie Olivit Sp. z o.o.
- Michał Kliś – GreenVit Sp. z o.o.
- dr Agnieszka Piekara – Członek Green Team, Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
- dr Karolina Rudnicka – Katedra Immunologii i Biologii Infekcyjnej UŁ
- dr Przemysław Rzodkiewicz – IJHARS – Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
- dr Joanna Uchańska – Wiceprezes Zarządu KRSiO, Partnerka w AJ LAW Uchańska Diskau Kancelaria radczyń prawnych sp. p.
- Prof. Iwona Wawer – Przewodnicząca Rady Eksperckiej KRSiO
- dr Katarzyna Wolnicka – Specjalistka dietetyki i wykładowczyni akademicka, Instytut Zrównoważonego Żywienia
Serdecznie zapraszamy do śledzenia tych wydarzeń i dołączenia do nas, aby wspólnie promować innowacje i odpowiedzialność w branży żywnościowej.